Pagini

Evenimente

Remember 2014

Valorile unei vremi......
Valorile unei vremi .... este blogul bunei mele prietene Mirela Denesan de la Gimnaziu de Stat " Decebal", Bobohalma , jud Mures. Proiectul lor " Lumea din computer" este rezultatul concursului de proiecte ASSOCLIC 1-2011 organizat de ATELIERE FARA FRONTIERE , care a gandit un instrument de combatere  situatiei actuale in domeniul utilizarii calculatoarelor si lupta impotriva risipei prin echiparea asociatiilor, gradinitelor si scolilor cu calculatoare reconditionate.

  Un premiu ...dulce...
" Mai pe la mijlocul verii, taman pe 15 iulie, am fost plăcut surprinsă, bucuroasă şi - de ce să nu recunosc - chiar emoţionată de premiul primit de la Rux pentru blogul -Prescolarii mei.
Nu zic, i-am mulţumit imediat, dar frumos era să "intru în joc" aşa cum promisesem -spune Carmen din Ludus.
Ei bine, abia astăzi m-am reântors în timp şi - înainte de a păşi în noul an şcolar vreau să atribui şi eu, cu voia d-voastră, titlul de          "Blog dulce si irestibil", următorilor opt bloggeri: 


Multumim de premiu, Carmen acest lucru ne arata ca suntem vizitati si urmariti





"Viata omului numai atunci e pretioasa, cand urmareste un ideal." L. Rebreanu
 Alexandra Borzos..... a fost și eleva mea!
 Tiglar Madalina..... a fost și eleva mea!






Gala Oameni pentru Oameni 2011


      si noi am nominalizat pe aceeasi Raluca Ouriaghli... un om intre oameni!


      • Gala este evenimentul care recunoaste si premiaza implicaea in comunitate prin alocarea tuturor tipurilor de resurse pe care le pun la dispozitie companii, organizatii non-profit, voluntari sau donatori individuali.
      • Cele 110 proiecte nominalizate in cadrul Galei au mobilizat resurse in valoare de peste 17 milioane de euro si au insumat 1.895.770 ore de voluntariat.
      • Anul 2010 a fost un an dificil pentru companii si organizatii deopotriva, insa consecventa implicarii in comunitate a fost firul rosu care a reunit companii, organizatii, voluntari si donatori individuali in cadrul Galei Oameni pentru Oameni si dorinta acestora de a-si face cunoscute proiectele pentru a inspira si alte exemple de buna practica.
      • Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment organizat de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare si Camera de Comert Americana din Romania. Sponsorul acestei editii a fost Lafarge, partenerul institutional al evenimentului - Fundatia Post-Privatizare si Banca Comerciala Romana a sustinut ca partener categoria "Cea mai inspirata investitie in durabilitate". De asemenea, ne-au fost alaturi in demersul de promovare a mesajului Galei partenerii media Adevarul de Seara, Adevarul, Forbes. ELEVATE, resonsabilitatesiciala.ro, stiriong.ro si LumeBuna ne-au ajutat sa promovam campania si rezultatele Galei.
      • Marele premiu al Galei Oameni pentru Oameni a fost acordat organizatiei Salveaza Vieti care a realizat un proiect cu doua tinte: popularizarea facilitatii fiscale oferite de legea sponsorizarii, necunoscuta companiilor mici si mijlocii si atragerea sumei de 1.000.000 euro pentru crearea primului centru de excelenta in tratarea cancerului la copii.
      • Cea mai de impact interventie in comunitate prin sponsorizare - Banca Transilvania a avut rezultate clare si masurabile ale proiectului Clujul are Suflet cu o contributie in valoare de 2.059.310 RON.
      • Cel mai bun program de voluntariat corporatist - Accor Hotels pentru implicare in proiectul Centrul PARADA de Formare si Insertie profesionala pentru tineri in dificultate (in situatie de strada) cu o contributie in valoare de 129.500 RON si 1.420 ore de voluntariat.
      • Cel mai bun program de cause related marketing - UniCredit Tiriac Bank pentru proiectul Cardurile UNICEF - 1% pentru saloanele mama-copil avand o contributie de 2.580.000 RON.
      • Cel mai bun program comunitar - RBS Romania s-a implicat in realizarea proiectului MoneySense - Program de educatie financiara, avand o contributie in valoare de 291.110 RON.
      • Cea mai buna campanie de atragere de fonduri - Salveaza Vieti pentru ca a dus o campanie de atragere de fonduri pentru crearea primului Centru de excelenta in tratarea cancerului la copii, cu 4.400.000 RON stransi de la donatori individuali prin SMS si de la companii prin sponsorizari.
      • Cea mai buna campanie de voluntariat public - REACT pentru Campania de donare de sange "O sansa pentru viata" cu o contributie in valoare de 407.000 RON si 87.770 ore de voluntariat.
      • La categoria contributie individuala remarcabila prin implicare intr-un program de mobilizare de resurse - Dan Raican a castigat pentru demersurile realizate in cadrul Asociatiei AntiParkinson de a aduce in atentia publica aceasta problematica si de a ajuta oamenii atinsi de aceasta boala sa-si obtina drepturile.
      • Premiul pentru cea mai eficienta participare media in promovarea proiectelor de implicare sociala, atragere de resurse si voluntariat a revenit Pro TV pentru sustinerea proiectului HHC Romania si deschiderea manifestata fata de cererile de promovare a altor campanii sociale pe parcursul 2010.
      • Pentru cea mai inspirata investitie in durabilitate Raluca Ouriaghli a primit premiul pentru contributia personala prin intermediul Ateliere fara Frontiere in proiectul Sacosa de panza a Asociatiei Viitor Plus. Proiectul sustine durabilitatea financiara a organizatiei. Acesta a fost un exemplu de colaborare intre ONG-uri si de viziune a liderilor sai, care a impresionat Juriul, in contextul competitiei constante pentru resurse intre organizatiile romanesti.
      • Premiul juriului a fost acordat organizatiei HEARTizanat. In Fetesti, organizatia "Trebuie" este singura institutie ce ajuta copiii cu dizabilitati si se straduieste sa le asigure conditii pentru un trai decent. In ajutorul lor a venit un grup de voluntari inimosi, intitulat "HEARTizanat" ce au hotarat sa sprijine - prin talentul si energia de care dau dovada - organizatia si copiii de acolo.
      • Premiul organizatorilor a fost castigat de o companie care investeste in cresterea de noi lideri, in educatie si in cresterea oportunitatilor in zona in care isi desfasoara activitatea. Pentru programele de burse, de educatie ecologica si leadership, TENARIS a primit premiul pentru investitii strategice in comunitatea locala.
      • Premiul special pentru cel mai bun fundraiser/antreprenor social Iulian Vacarean, presedinte, Asociatia "Beneva", Bucuresti. A transformat o casa intr-un spatiu educational, cultural si de incurajare a tinerilor antreprenori. A initiat si dezvoltat un sistem simplu prin care se strang fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Incurajeaza, alaturi de prietenii si colaboratorii sai, mersul cu bicicleta in randul tinerilor bucuresteni si livreaza, dintr-o parte intr-alta a orasului, orice poate intra intr-un ghiozdan. Nu demult, la o intalnire cu tinerii dintr-un liceu bucurestean, spunea: "intr-un Bucuresti blamat de multi poti trai frumos si poti face atatea fapte bune" - el fiind cel mai bun exemplu in acest sens.
      • Premiul special la categoria de programe comunitare ale companiilor a fost acordat Rompetrol Group pentru programul "Impreuna pentru fiecare", un program de grantmaking care a impresionat Juriul prin impactul proiectelor finantate in domeniul sanatatii si mediului, in special in zona rurala cu o investitie de 320.000 euro in 2010.
      Mainile olarului nasc din lut amorf forme dedicate nevoilor practice sau estetice ale celorlalti. Mesteri autentici, creatori de nou sau pastratori ai traditiilor pun in munca lor pasiune si valori personale... Exista in lumea mobilizarii de resurse oameni care isi asuma aceasta munca, o fac din pasiune, o investesc cu propriile credinte si idei si mai ales vorbesc despre ea nascand noi pasiuni si apropieri de cauza promovata.
      Acestora le dedicam aceasta editie a Galei Oameni pentru Oameni , celor care nu renunta, schimba lumea si isi poarta cu fruntea sus si voce puternica misiunea!”, o parte din mesajul echipei Galei Oameni pentru Oameni, la cea de-a opta editie.

      Peste 3000 de beneficiari ai proiectului ASSOCLIC 1-2010



      Peste 3000 de beneficiari ai proiectului ASSOCLIC 1-2010 
      Pe 13 iulie 2010 Ateliere Fără Frontiere a organizat ceremonia de premiere a 35 de proiecte propuse de ONG-urile românești pentru dezvoltarea comunităților locale. Proiectele au fost premiate prin acordarea a 200 de calculatoare recondiționate în cadrul atelierului de inserțiune.
      Pe data de 17 iunie a avut loc jurizarea proiectelor eligibile depuse în cadrul poiectului ASSOCLIC 1-2010. Membrii juriului, reprezentând o parte din partenerii de proiect (BRD, GDF SUEZ Energy Romania, Fundația EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR și Centras) au fost deosebit de încântați de calitatea proiectelor depuse de asociațiile din întreaga țară. Rezultatele jurizării au fost extrem de strânse, dupa cum se poate vedea și din tabelul laureaților publicat pe site-ul proiectului: http://romania.assoclic.org/ .
      Calculatoarele acordate pentru câștigători vor fi utilizate pentru desfășurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunitățile locale în scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat în dificultate.
      ASSOCLIC 1-2010 în câteva cifre:· 71 de proiecte înscrise, din care 59 asociații preselectate și 35 de proiecte premiate;
      · 626 calculatoare solicitate, din care 200 de calculatoare donate;
      · peste 3.000 de beneficiari adresați prin proiectele înscrise ale asociațiilor premiate.
      Este de menționat că un numar tot mai mare de asociații solicită donații de echipamente IT&C foarte variate: imprimante color, multifuncționale, scanere, aparatura audio-video de redare și înregistrare, laptopuri și softuri de operare și antivirus, precum și softuri educaționale sau adaptate pentru persoane cu dizabilități. Asociațiile dezvoltă proiecte pentru categorii de public foarte variate care au nevoi speciale de comunicare, educație și integrare profesională.
      "Într-o societatebazată tot mai mult pe tehnologia informatică este absolut necesar ca persoanele cu deficiențe de comunicare verbală să poată stăpâni elementele de baza din domeniul IT. În acest sens, dorim să întindem o mână de ajutor prin crearea laboratorului informatic pentru ca tinerii surdo-muți să poată fi inițiati în utilizarea calculatoarelor", precizează Ionica Tarău, Președintele Asociației "1 iunie 2001" Buzău, Asociație laureată în cadrul proiectului ASSOCLIC 1-2010.
      ASSOCLIC 2010 organizat de Ateliere Fără Frontiere își propune să doneze 600 de calculatoare recondiționate în atelierul de inserție profesională în 3 etape. Proiectul ASSOCLIC 2010 s-a realizat cu sprijinul partenerilor: Fondation Blancmesnil, GDF Suez Romania, Fondation Société Générale, BRD, Fundatia EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR și Centras.
      Ceremonia de premiere va avea loc pe 13 iulie 2010 la sediul partenerului GDF SUEZ Energy Romania, din Bd. Mărășesti nr. 4-6, București, sector 4.

      "Citadela Cunoaşterii şi Informaţiei" este proiectul nostru câştigător în cadrul ASSOCLIC 1-2010 derulat de ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE ROMÂNIA în anul 2010.
      Mulţumim pentru sprijin şi încredere CENTRULUI PENTRU DEZVOLTARE SOCIALĂ CEDES în numele căreia s-a depus acest proiect. Proiectul câştigat a adus un număr de 5 calculatoare Şcolii Generale Apold care vor fi folosite în derularea acestui proiect.
      Proiectul nostru a primit 5 calculatoare având un punctaj de 25.17 puncte (locul 10 ). Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în aceasta realizare şi celor care se vor implica i n derularea acestui proiect : ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE BUCUREŞTI, CENTRULUI PENTRU DEZVOLTARE SOCIALĂ CEDES, PRIMĂRIA COMUNEI APOLD, COMUNITĂŢII DIN DIEST-BELGIA, CADRELOR DIDACTICE DE LA ŞCOALA GENERALĂ APOLD. 
      Aici puteti vedea laureatii:  




        Un comentariu:

        1. Multumesc pentru premiu.Imi pare rau ca mi-am observat numele abia azi...m-a bucurat enorm ...acest lucru este un merit al nostru si ma bucur ca printre noi sunt oameni care ne apreciaza, iar tu esti o prietene a noastra.
          Inca o data multumesc.edit

          RăspundețiȘtergere