Judeţul Mureş selectează deşeurile. Implică-te !


Judeţul Mureş selectează deşeurile. Implică-te ! 2013
Proiectul a fost aprobat de către Comisia Europeană şi beneficiază de finanţare din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul POS Mediu, Axa prioritară 2 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Astfel valoarea totală a acestuia este de 45 milioane Euro, din care 31,5 milioane reprezintă finanţarea prin fonduri structurale europene, 7 milioane de euro fac parte din bugetul naţional şi 6,6 milioane de euro reprezintă finanţarea din bugetul judeţean Mureş.

Luna octombrie s-a incheiat cu o lectie temeinica de educatie ecologica si cu multe note in ritm de reggae pentru sute de elevi din scolile si liceele din judetul Mures. In aceasta luna Consiliul Judetean Mures a organizat evenimentul „BIOautograful”- adica o serie de intalniri ale elevilor din 40 de scoli si licee muresene cu Vizi Imre, semifinalistul muresean al concursului Vocea Romaniei. 
Scopul intalnirilor a fost educarea tinerilor mureseni in spiritul grijii pentru mediul inconjurator si a ecologiei totul fiind imbracat intr-o maniera “cool”, sub forma unui mini-concert cu sesiune de autografe, specifica copiilor si adolescentilor din scoli si licee.
Initiativa a avut un real succes in randul tinerilor, care au primit autografe de la vedeta lor preferata, alaturi de materiale de informare specifice proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in Judetul Mures.
„Fiecare intalnire din seria BIOautograful s-a desfasurat sub forma unui spectacol, prezentarea despre colectarea selectiva si reciclare fiind facuta intr-un mod cat mai atractiv pentru tinerii participanti. Dupa prezentare, am cantat impreuna  imnul reciclarii deseurilor compus special pentru aceasta campanie. La finalul fiecarei intalniri urma o sesiune de autografe, cei mici primind autografe pe materialele promotionale ale campaniei. Astfel s-a reusit printr-un mod inedit ca elevii sa constientizeze mai bine mesajul proiectului derulat de Consiliul Judetean Mures”, a declarat Vizi Imre.
Solistul a transmis copiilor si tinerilor, prin muzica si dialog deschis, valorile promovate prin proiect: principiile sortarii deseurilor si colectarii selective a deseurilor, atitudinea fata de resursele naturale si energie, fata de reciclare si refolosire, consum si utilitate.

Pentru a anima atmosfera si a invata culorile reciclarii, Vizi Imre si elevii prezenti la intalniri au cantat impreuna imnul campaniei MURESUL RECICLEAZĂ DESEURILE, o melodie antrenanta, cu atitudine, care transpune in versuri memorabile valorile promovate prin acest proiect.

Evenimentul BIOautograful s-a incheiat cu multe amintiri frumoase, Vizi si echipa proiectului fiind primiti cu mult entuziasm in scolile si liceele muresene. 
Vizi a cantat în școli Imnul „MURESUL RECICLEAZĂ DESEURILE” acompaniat de copii.
„Pentru copii este esential sa creasca si sa se dezvolte inconjurati de natura curata, intr-un mediu sanatos asa cum am crescut si noi, generatia celor ce acum au 30 de ani”, a declarat Vizi Imre la finalul uneia dintre vizitele in liceele mureșene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu