"Susține igiena de 10, alături de Domestos!

Concursul “Susține igiena de 10” din școli

Ca un autentic expert în igienă, Domestos te ajută să trăiești într-un mediu cu adevărat curat, fie că ești acasă sau la școală. Tocmai de aceea am lansat concursul “Susține igiena de 10”, prin care urmărim să atragem atenţia asupra importanței igienei și să oferim o dezvoltare cât mai armonioasă copiilor, în care aceștia acumulează cunoștinte noi, pentru o viaţă mai bună, ferită de diverse afecţiuni. La finalul campaniei 3 școli se vor bucura de înlocuirea echipamentelor sanitare învechite.

Lansat cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, concursul “Susține igiena de 10” se adresează elevilor din ciclul primar și reprezintă o inițiativă creativă pe teme de igienă, unde lucrările vor ilustra semnificația și importanța igienei de nota 10, precum și modalitățile de combatere a virusurilor și bacteriilor.

IMPORTANT: Înscrierea lucrărilor se realizează doar de către învăţător, în numele clasei (maximum o lucrare per clasă).

Perioada de înscriere este 16.09 - 30.11.2015. Cele mai originale 3 lucrări – alese de către un juriu – vor câștiga unul dintre următoarele premii, destinate îmbunătăţirii condiţiilor de igienă din toaletele unităților de învățământ:
În plus, fiecare dintre cele 3 clase câștigătoare vor primi produse Domestos pentru igienizarea generală a şcolilor și kit-uri educaţionale/jocuri pentru elevii implicaţi în realizarea lucrărilor.


Noi în concurs-pagina 25

Am fost validați și înscriși în concurs.

Recent am descoperit că suntem pe coperta unei cărți de colorat Domestos continuă inițiativa educațională “Susține igiena de 10”

Scoala este locul unde copilul meu petrece o buna parte a zilei . Atunci de ce sa nu ne straduim sa il facem un loc mai bun? Are zilnic 5 ore, de la 8:00-13:00, astfel ca este foarte important ca acest loc sa fie curat si primitor.
Nu de putine ori am vazut unitati scolare care nu arata tocmai bine, mai ales la nivelul toaletelor, unde ar trebui sa existe o igiena impecabila. Se stie ca cei mici nu sunt atat de atenti cu igiena, de aceea, igiena in scoli si gradinite nu ar trebui sa fiu un moft sau o fita, ci mai degraba o necesitate. In plus, consider ca cei mici ar trebui sa invete intr-un mod distractiv si pe intelesul lor despre importanta igienei, atat acasa, dar mai ales la scoala. De aceea, am ales ca eu si Alexandru sa ne alaturam initiative educationale “Sustine igiena de 10”, lansata de Domestos cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. „Sustine igiena de 10” isi propune sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de igiena din scoli si gradinite si sa ii ajute pe cei mici sa se informeze intr-un mod distractiv despre importanta igienei de 10.
Am vazut ca in editia de anul trecut, peste 9.000 de elevi din ciclul primar, sub indrumarea cadrelor didactice, au realizat lucrari colective care au ilustrat semnificatia igienei de 10 si modalitatile de combatere a virusurilor si bacteriilor, utilizand diferite forme de expresie: desen, colaj, macheta, text, fotografie, film. Din cele peste 400 de lucrari foarte creative inscrise de scoli din intreaga tara, 3 au fost declarate castigatoare, iar scolile au primit finantari in valoare de 10.000 de euro pentru renovarea unitatilor sanitare, precum si produse Domestos pentru igienizare, iar copii ce au creat lucrarile au primit kit-uri educationale. Nu putem decat sa ne bucuram cand vedem astfel de initiative si la randul nostru sa le incurajam. Editia de anul acesta a “Sustine igiena de 10” va fi adresat nu numai elevilor din ciclul primar, ci si prescolarilor, si ii va provoca pe copii sa il ajute pe Capitanul Igiena, imaginea concursului, sa salveze lumea de microbi si bacterii.
Unde se pot inscrie creatiile? Inscrierea materialelor creative in concurs se realizeaza de catre cadrele didactice, in numele clasei, prin incarcarea creatiilor copiilor pe site-ul www.domestos.ro, in secţiunea dedicata concursului. Perioada de inscriere in concurs este 15 septembrie – 30 noiembrie 2016.
Cum vor fi alese creatiile castigatoare?
Lucrarile caştigatoare vor fi alese in funcţie de urmatoarele criterii: originalitatea ideii sau abordarii, respectarea tematicii, creativitatea in desen, text, fotografie, film, etc. Anul acesta vom fi si noi in juriu, alaturi de reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si ai Domestos.
M-am alaturat initiativei Domestos pentru ca Sustine igiena de 10 ii provoaca pe cei mici sa fie creativi si le arata ca eforturile lor pot schimba in bine lumea din jur.
Premii
Pe langa componenta educationala, vor exista 10 premii destinate imbunataţirii condiţiilor de igiena din grupurile sanitare ale unitatile de invatamant, in valoare totala de 15.000 euro: premiul I – 5.000 euro, premiul al II-lea – 4.000 euro, premiul al III-lea – 3.000 euro, premiul al IV-lea – 2.000 euro, premiul al V-lea – 1.000 euro. Cele 5 scoli sau gradinite castigatoare, precum si institutiile de invatamant situate pe pozitiile VI-X vor primi si produse Domestos pentru igienizare, iar elevii claselor premiate vor primi kit-uri educationale.
Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice sprijina concursul „Susţine igiena de 10” si ma bucura sa vad ca exista deschidere pentru astfel de proiecte de educare prin creativitate in randul copiilor.Domestos ne-a facut o surpriza si am primit o carte de colorat foarte draguta, ce contine o parte din lucrarile elevilor participanti la editia de anul trecut a “Sustine igiena de 10”. Pana la startul jurizarii, nu ramane decat sa ne punem pe colorat .Lucrez de foarte mult timp cu copiii si ca membrii ai juriului, atat eu, cat si Alexandru, asteptam cu nerabdare sa vedem creatiile celor mici.Le tinem pumnii celor mici, le uram bafta si nu in ultimul rand distractie placuta JUnitati sanitare renovate de scolile castigatoare in cadrul „Sustine igiena de 10” 2015.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu