Pagini

Hai pe net 2016 !

Campania Hai pe Net 2016 - 14-20  martie - săptămâna incuziunii digitale 
Școala Apold jud Mureș susține campania Hai pe Net 2016 și transmite tuturor mesajul campaniei privind importanța competențelor digitale pentru noi toți !






Hai pe Net! Este versiunea localizată în România a campaniei Europene Get Online Week și este  implementată de Fundația EOS în parteneriat cu telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.
Pentru a participa la campania Hai pe Net 2016, vă rugăm să vă înregistrați aici: http://1drv.ms/1EzxWJY




Ediția Hai pe Net 2016susține în acest an realizarea următoarelor obiective și activități:

Promovarea accesibilității web
Această componentă a campaniei Hai pe Net este nouă în anul 2016! Aceasta a fost inclusă ca și o prioritate a campaniei din acest an pentru a conștientiza opinia publică și tinerii referitor la nevoile de accesibilitate web în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere. Campania este susținută de către Fondul ONG în România prin EEA Grants.
 Vă recomandăm câteva activități pe care le puteți organiza la școală, bibliotecă, telecentru, sau chiar de acasă:
  1. Identificați instituțiile publice din comunitatea, sau județul vostru. Copiați adresa lor web în instrumentul de verificare a accesibilității disponibil online aici: www.achecker.ca, apoi redactați o scrisoare prin care să transmiteți autorităților respective raportul generat de Achecker.
  2. Invitați tineri sau adulți nevăzători la școală, bibliotecă, etc pentru a afla cum navighează nevăzătorii pe internet cu ajutorul sintezelor vocale. Sau organizați vizite la Școlile Speciale pentru Nevăzători.
  3. Folosiți filmul de promovare al accesibilității web în mod creativ, postați filmul pe pagina voastră instituțională, personală și încurajați cât mai mulți participanți să partajeze aceste informații. Filmul este disponibil aici: https://youtu.be/iBg0ZFfHBvI
  4. Includeți/promovați site-ul www.e-accesibilitate.rope propriul site instituțional sau pe blog-urile personale. Conectați-vă cu pagina Facebook dedicată accesibilitățiihttps://www.facebook.com/accesibilitate/?ref=hl
  5. Realizați interviuri cu persoane nevăzătoare care reușesc să se descurce personal sau profesional cu ajutorul tehnologiei.
  6. Realizați orice alte activități creative prin care puteți să atrageți atenția asupra importanței accesibilității web!
  Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor
  1. Sprijiniți TINERII să își identifice competențele și abilitățile latente pe care nici măcar nu știau că le au. Platforma  http://yourock.jobs/roîi va ajuta să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor!
  2. Încurajați ELEVIIși STUDENȚIIsă acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC pentru tineri disponibilă la www.skillage.eu
  3. Testați competențele digitale ale participanților prin simularea unui examen IC3 – Digital Literacy certification. 45 de întrebări în 45 de minute cu rezultatul de punctaj afișat imediat. Certipro Education pune la dispoziția campaniei Hai pe Net 1000 de simulări gratuite IC3.
 Primul clic
Organizați cursuri, ateliere, evenimente, etc prin care să încurajați persoanele care nu au utilizat vreodată un calculator sau nu au accesat vreodată internet-ul să facă primul clic alături de voi. Indiferent dacă aceștia se familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc) sau dacă pur și simplu învață să caute informații utile pe internet – suntem pe drumul cel bun!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu