Pagini

Ateliere făra Frontiere

Noi suntem cei pentru care s-a realizat acest proiect, doar că suntem puţin mai mari acum! Am fost ajutati de CENTRUL PENTRU DEZVOLTARE SOCIALA CEDES. Suntem pe locul 10.





  Aici puteti vedea laureatii:


Pe 13 iulie 2010 Ateliere Fara Frontiere organizeaza ceremonia de premiere a 35 de proiecte propuse de ONG-urile romanesti pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Proiectele vor fi premiate prin acordarea a 200 de calculatoare reconditionate in cadrul atelierului de insertiune.

Pe data de 17 iunie a avut loc jurizarea proiectelor eligibile depuse in cadrul poiectului ASSOCLIC 1-2010. Membrii juriului reprezentand o parte din partenerii de proiect (BRD, GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR si Centras) au fost deosebit de incantati de calitatea proiectelor depuse de asociatiile din intraga tara. Rezultatele jurizarii au fost extrem de stranse, dupa cum se poate vedea si din tabelul laureatilor publicat pe site-ul proiectului: romania.assoclic.org

Calculatoarele acordate pentru castigatori vor fi utilizate pentru desfasurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunitatile locale in scopul de a creste accesul la educatie si tehnologia informatiei pentru publicul aflat in dificultate.
ASSOCLIC 1-2010 in cateva cifre:
·    71 de proiecte inscrise, din care 59 asociatii preselectate si 35 de proiecte premiate ;
·    626 calculatoare solicitate, din care 200 de calculatoare donate ;
·    peste 3.000 de beneficiari adresati prin proiectele inscrise ale asociatiilor premiate.

Este de mentionat ca un numar tot mai mare de asociatii solicita donatii de echipamente IT&C foarte variate : imprimante color, multifunctionale, scanere, aparatura audio-video de redare si inregistrare, laptopuri precum si softuri de operare si antivirus, precum si softuri educationale sau adaptate pentru persoane cu dizabilitati. Asociatiile dezvolta proiecte pentru categorii de public foarte variate care au nevoi speciale de comunicare, educatie si integrare profesionala.
” Intr-o societate bazata tot mai mult pe tehnologia informatica  este absolut necesar ca persoanele cu deficiente de comunicare verbala sa poata stapani elementele de baza din domeniul IT.   In acest sens dorim sa intindem o mana de ajutor prin crearea laboratorului informatic pentru ca tinerii surdo-muti sa poata fi initiati in utilizarea calculatoarelor ” sustine Ionica Tarau , presedintele Asociatiei  ” 1iunie 2001 „Buzau, asociatie laureata in cadrul proiectului ASSOCLIC 1-2010.
ASSOCLIC 2010 organizat de Ateliere Fara Frontiere isi propune sa doneze 600 de calculatoare reconditionate in atelierul de insertie profesionala in 3 etape. Proiectul ASSOCLIC 2010 s-a realizat cu sprijinul partenerilor: Fondation Blancmesnil, GDF Suez Romania, Fondation Société Générale, BRD, Fundatia EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR si Centras.
Ceremonia de premiere va avea loc pe 13 iulie 2010 la sediul partenerului GDF SUEZ Energy Romania, din Bd. Marasesti nr. 4-6, Bucuresti, sector 4.

Despre Ateliere Fără Frontiere România
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de inserţiune socioprofesională şi pentru combaterea excluziunii, care oferă persoanelor în mare dificultate un loc de muncă ca rampă de lansare pentru angajarea pe piaţa muncii şi o acompaniere individualizată: consiliere, orientare, formare/calificare şi medierea angajării pe piaţa muncii. Activitatea de recondiţionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale conferă sens muncii salariaţilor în inserţiune.





Noi suntem cei pentru care s-a realizat acest proiect, doar că suntem puţin mai mari acum! Am fost ajutati de CENTRUL PENTRU DEZVOLTARE SOCIALA CEDES. 
Suntem pe locul 10.




Citadela Cunoasterii si Informatiei






     
"Citadela Cunoaşterii şi Informaţiei" este proiectul nostru câştigător în cadrul ASSOCLIC 1-2010 derulat de ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE ROMÂNIA în anul 2010.
Mulţumim pentru sprijin şi încredere CENTRULUI PENTRU DEZVOLTARE SOCIALĂ CEDES în numele căreia s-a depus acest proiect. Proiectul câştigat a adus un număr de 5 calculatoare Şcolii Generale Apold care vor fi folosite în derularea acestui proiect.
35 de proiecte ale ONG-urilor româneşti sunt premiate în cadrul ASSOCLIC 1-2010. Pentru cele 35 de proiecte s-au acordate 200 de calculatoare recondiţionate în cadrul atelierului ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE.
Pe data de 17 iunie a avut loc jurizarea proiectelor eligibile depuse în cadrul proiectului ASSOCLIC 1-2010. Membrii juriului reprezentând o parte din partenerii de proiect (BRD, GDF Suez România, Fundaţia EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR şi Centras) au fost deosebit de încântaţi de calitatea proiectelor depuse de asociaţiile din întreaga ţară.
Rezultatele jurizării au fost extrem de strânse. Calculatoarele acordate pentru câştigători vor fi utilizate pentru desfăşurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunităţile locale în scopul de a creşte accesul la educaţie şi tehnologia informaţiei pentru publicul aflat în dificultate.
Din 71 de proiecte înscrise, 35 de proiecte au fost premiate, acordându-se prin donaţie un număr de 200 de calculatoare.
Proiectul nostru a primit 5 calculatoare având un punctaj de 25.17 puncte (locul 10 ).
Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în aceasta realizare şi celor care se vor implica i n derularea acestui proiect : ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE BUCUREŞTI, CENTRULUI PENTRU DEZVOLTARE SOCIALĂ CEDES, PRIMĂRIA COMUNEI APOLD, COMUNITĂŢII DIN DIEST-BELGIA, CADRELOR DIDACTICE DE LA ŞCOALA GENERALĂ APOLD.

Aici puteti vedea laureatii: 






Cei mici au avut onoarea să desfacă pachetele primite de la Bucureşti. Au fost foarte bucuroşi  şi entuziasmaţi.


AȘA A INCEPUT PROIECTUL !

Ne-am instalat în clădirea destinată nouă. După puţină muncă ne-am pregătit să vizionăm "Capra cu trei iezi"


(Emile Zola)




Aici puteti vedea Laureatii ASSOCLIC 2010









"Ai grijă de gândurile tale pentru că se vor transforma în vorbe. 
Ai grijă de vorbele tale pentru că se vor transforma în fapte. 

Ai grijă de faptele tale pentru că se vor transforma în obiceiuri. 

Ai grijă de obiceiurile tale pentru că vor fi caracterul tău. 
Ai grijă de caracterul tău pentru ca el va influenţa destinul tău, viaţa ta."   Frank Outlaw 







Aici puteti vedea laureatii:  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu